Är det värt att betala för magasinering?

Du och din kärlek har bestämt er för att flytta ihop. Du ser fram emot att flytta från Täby till Lammhult i Växjö. Samtidigt så känns det lite nervöst. Vad händer om du ångrar flytten senare?

Ska du flytta från Täby för att testa på att bo på en mindre ort med kärleken kan det vara lite nervöst. Vad händer om du ångrar dig? Ska du flytta in till någon också är det sällan du kan ta med dig alla dina saker.

Ett sätt är att hyra ut din lägenhet i andra hand. Där finns lite fallgropar. Hyresgäster som hyr i andra hand är inte alltid ärliga. Till slut kan du stå med obetald hyra, en hyresgäst som hävdar sig inte behöva betala elen och det hela slutar i Tingsrätten. För även om du tror att du hittat rätt hyresgäst kan du bli betalningsskyldig. Ett enklare alternativ som inte ger någon huvudvärk är att magasinera.

Hitta rätt magasin

Ska du förvara möbler och känsliga saker är det bra om du kan magasinera i rumstemperatur. Vill du använda magasinering i Täby är det också bra om de har säkerhetssystem. En bonus är om Anticimex sanerar ibland. Tyvärr kan vägglöss trivas i till exempel magasin som inte kontrolleras.

Vill du slippa allt bekymmer finns det magasineringsföretag som kommer och hämtar möblerna hemma hos dig. Då kan du i lugn och ro förbereda flytten till Lammhult och låta företaget sköta allt praktiskt. Så det är värt att betala för bra magasinering.